Informacje kontaktowe

Szkoła Podstawowa nr 3
im. Noblistów Polskich w Głogowie

pl. Mieszka I nr 22
67-200 Głogów
tel. 76 834 71 63
e-mail: sp3@www.glogow.pl

займ на карту займ на карту срочно без отказа

Oddziały gimnazjalne

Telewizja szkolna GIM TV

Szkoła w wirtualnej panoramie


Aktywne Szkoły. MultiSport

Uczestniczymy w programach


Bankowcy_dla_Edukacji-logo Logo_ZB-1 Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach Uczestniczymy w programach

Stołówka

 

SONY DSC SONY DSC

 

 

 

 

 

 

UWAGA !!!

 

Wpłatę za obiady na miesiąc październik należy dokonać na konto szkoły SP 3 przez pierwsze pięć dni robocze miesiąca tj. od 01 – 05 października.

 

Bank BGŻ  07 2030 0045 1110 0000 0193 1540

W tytule podać imię, nazwisko i klasę dziecka

 

Cena bloczka obiadowego:   23  x  3,80  =  87, 40 zł

 

Prosimy nie zaokrąglać wpłat.

 

 

SZANOWNI RODZICE.

 

Stołówka jest otwarta codziennie i zaprasza wszystkich uczniów w godź od 12.00 – 14.00 na smaczny, a przede wszystkim zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki pani Beaty Golunkiewicz. Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami  żywieniowymi opracowanymi przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu i wody jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres pięciu dni.

Staramy się, aby posiłki były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno warzywnych z dodatkiem śmietanki lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych   pochodzenia zwierzęcego: mięso, ryby, jaja, drób, produktów bogatych w węglowodany złożone: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, dodatku warzywnego: surówki ze świeżych warzyw, warzywa na parze. Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonych. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce lub sok owocowy.

 

                                                                              Życzymy smacznego

 

 

Informacja w sprawie płatności za obiady.

 

Opłaty za obiady należy wnosić z góry tylko i wyłącznie do 5 dnia roboczego miesiąca ( proszę pamiętać, że piąty dzień to data zaksięgowania na koncie szkoły), opłatę należy dokonać odpowiednio wcześniej.

W przypadku braku wpłaty w w/w terminie wydawanie posiłku dziecku zostanie wstrzymane, a każdy dzień zwłoki wpłaty zostanie odliczony od całej kwoty należnej za obiady w danym miesiącu.

Informacja dotycząca kwoty wpłaty za dany miesiąc, podana zostanie pierwszego dnia miesiąca na tablicy informacyjnej i stronie internetowej szkoły.

O rezygnacji z obiadów, bądź wyrażenia chęci stołowania nowych osób,  należy powiadomić  intendentkę na piśmie  do 25 dnia bieżącego miesiąca, ponieważ lista obiadowa automatycznie przechodzi na następny miesiąc.

Wszystkie odpisy ( rezygnacja z obiadów w danym dniu) zgłoszone odpowiednio wcześniej lub w danym dniu do godź 8.00, zostaną zwrócone ostatniego dnia miesiąca, na konto z którego wpłynęła wpłata za obiady.

 

Prosimy o terminowe i rzetelne dokonywanie wpłat( bez zaokrągleń) stosując się do powyższych procedur.

 

 

 

UWAGA !!!

 

Wpłatę za obiady na miesiąc wrzesień należy dokonać na konto szkoły SP 3 przez pierwsze pięć dni robocze miesiąca tj. od 03 – 07 września.

 

Bank BGŻ  07 2030 0045 1110 0000 0193 1540

W tytule podać imię, nazwisko i klasę dziecka

 

Cena bloczka obiadowego:   19  x  3,80  =  72,20 zł

Obiady wydawane będą od 04.09.2018 ( wtorek)

 

 

 

SONY DSC

 

HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY  2018 / 2019 ROK SZKOLNY

 

wrzesień                    -           03 – 07.09.2018

październik               -           01 – 05.10.2018

listopad                     -            02 – 08.11.2018

grudzień                    -           03 -  07.12.2018

styczeń                       -           02 – 08.01.2019

luty                            -            01 – 07.02.2019

marzec                       -           01 – 07.03.2019

kwiecień                    -            01 – 05.04.2019

maj                            -            02 – 09.05.2019

czerwiec                     -           03 – 07.06.2019

 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC   

 

 

pdf_ikona

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ  

 

pdf_ikona

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE

 

 pdf_ikona

DEKLARACJA KORZYSTANIA Z OBIADÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

 

SONY DSC

 

 „PROGRAM DLA SZKÓŁ”  -    działanie na rzecz zdrowej diety.

 

 logo_PDS_09082017

 

 

Uprzejmie informujemy, że od roku szkolnego 2017/2018 został uruchomiony nowy „ Program dla szkół” w miejsce dotychczas realizowanych programów „ Owoce i warzywa w szkole” oraz „Mleko w szkole” W programie mogą uczestniczyć dzieci uczęszczające do klas I-V.

W ramach programu dzieci mogą bezpłatnie otrzymywać owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne oraz brać udział w działaniach edukacyjnych przeprowadzanych przez szkoły podstawowe mających poprawić wiedzę uczniów na temat zdrowych nawyków żywieniowych, pochodzenia żywności oraz przeciwdziałania jej  marnotrawieniu.

Produkty owocowo warzywne objęte programem to:

        -   owoce:       jabłka, gruszki,  śliwki,  truskawki

        -   warzywa:   marchew,  rzodkiewka,  papryka słodka,  kalarepa,  pomidorki

        -   soki :         owocowe, mieszane

W każdym z 10 tygodni w I semestrze roku szkolnego 2017/2018 dzieciom udostępnia się co najmniej 4 porcje owoców i warzyw. Łączna liczba owoców i warzyw otrzymywanych przez jedno dziecko w ramach komponentu owocowo- warzywnego w I semestrze roku szkolnego2017/2018 wynosi 45

Produkty mleczne objęte programem to:

       -   mleko

       -  jogurt naturalny

       -  kefir naturalny

       -  serek twarogowy

W każdym z 10 tygodni w I semestrze roku szkolnego 2017/2018 dzieciom udostępnia się co najmniej 3 porcje mleka i przetworów mlecznych. Łączna liczba porcji mleka i przetworów mlecznych otrzymywanych przez jedno dziecko w ramach komponentu mlecznego w I semestrze roku szkolnego 2017/2018 wynosi 40.

 

W przypadku, gdy owoce, warzywa lub przetwory mleczne nie spełniają wymagań jakościowych, prosimy ten fakt zgłaszać intendentce szkolnej.

 owoce_i_warzywa_w_szkole1